És kösz a halakat

Ilyenkor szokás elmondani, hogy mennyi idő alatt mennyi mindent, mennyire jól. Nem fogjuk, mindenféle helyekről összeszámolható, kideríthető. Ellenben szeretettel meghívjuk Önt a Madagaszkár messze van zenekar első és megismételhetetlen, örüljünkmindennek-elvű búcsúkoncertjének premierjére, melyre a Művészbázison (Bp., Városligeti fasor 44.), május 30-án este nyolctól kerül sor.

Koncert után hajnalig tartó vilmosozás, nyakbaborulás nem kizárható. Pillanatnyi vérmérséklet szerint.

Szóvalhát: Alkossunk egy odatevőset, mert méltó dolgoknak méltó lezárás kell.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Pofátlan önreklám ezerrel

Ha esetleg valaki érdeklődik a magambanbeszélős-szakértős ámokfutásaim iránt, az méltassa tekintetre a silex.blog.hu-t. Csak mondom. Sunnyogok is arrébb.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Csak átalakul

Nem vesztünk el. Alkotói folyamatok vannak. Alátámasztom. Pl ilyen is lesz majd, pedig még nem volt:
 

"belőled van ezer másik.
tudod jól, hogy az sem számít,
ha tán pénzért veszel arcot.
akkor sem, ha többnek tartod."

Meg ilyen is:
 

"kamasz kezek között személyed új értelmet nyer ma éjjel,
egy zsebkendőnyi boldogságban kifejezett szenvedéllyel.
"


Szóvalhogy megadjuk a romantikának, ami jár neki.

Május 30-a meg hamarosan, még mesélek róla, de Művészbázis és Perzsa Suttyók az tuti.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Mégegyetgyorsanbüszkén

Nem túl régen történt, most kivételesen nem várok túl sokat. Volt egy koncertünk jótékonysági indítattásból kifolyólag. Ezen aztán természetesen többen is készítettek képeket, de főleg Heni. Szóval neki jár a vers.

Heni, te csodálatosságban sokat mondó lény,
Benned élő képekben búg az elrjetett regény.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Fringemeg

Igen! Idén! Is! Lesz!

Fringe+, a szokásos helyszínen (azaz Millenáris és környéke) rengeteg kiváló zenei, színpadi és kombinált produkcióval. Ezek között helyezkedik el a Madagaszkár messze van is. Közelebbi paraméterek: ápr 4. 22:50, Rézmál kávézó.


De természetesen ha csak meginnál velünk egy sört, vagy megbeszélnéd velünk, hogy vannak a dolgok szerinted, akkor is nézz le a Fringere, hiszen elég nagy valószínűséggel össze is futhatunk. Mert a társasági élet létszükség. Plusz (ugye?) tényleg nagyon sok jó koncert van kilátásban.

És végül a mai mottónk, hogy legyen min gondolkodnotok:
"máshol, főleg, ha mindkettő máshol és nemugyanott"

Értelmezéseket nyilván örömmel látunk  a kommentekben.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...Mert az jó lesz

Pécs szép város. Megyünk ott tölteni a zenekarral egy tartalmas napot, mert az jó lesz. És ha már ott vagyunk, zenélünk is picit, mert az jó lesz. Ha esetleg arra járnál, este hét fele nézz be Szenes klubba (Pécs, Ifjúság útja 6.), mert az jó lesz. Más zenekarok is lesznek ott, ők is fognak hangulatosakat zenélni, mert az jó lesz.

Az egész a PEN 2009-hez kapcsolódó tehetségkutató elődöntője. Hátha továbbjutunk.

Mert az jó lesz.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

És még van képünk...

Most nem feledkezem meg, gyorsan megmutatom inkább, mi van. És az alkotónak szokásos módon megint egy rövid kétsoros köszönet, úgyis költő.

Neked mélységes hála, Robi
Veled jobb ízű ám a ropi

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

03.14

Nagyon boldog Pí-napot kíván minden lelkes olvasójának/hallgatójának/fia-borjának a Madagaszkár messze van zenekar! 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Töredelmes önvallomás

Most az a pillanat következik, amikor némi kéztördelés után - közben ugye nem lehetne, orral macerás gépelni - be kell valljam szánakozva, ártatlan kutyatekintettel valamint sűrű elnézéskérések közepette, hogy elfelejtettem. Kiment a fejemből és nem ment vissza. Csak tegnap este, mineksorán az igen kedves és mélyen tisztelt alkotó figyelmeztetett.

Szóval volt nekünk valamikor novemberben egy igen kiváló koncertünk a Főbejárat nevű szórakoztatóipari központban/csapszékben. És nagyon kedves Jadeye barátunk készített is erről egynéhány korhű fotót. Amit én ügyesen elfelejtettem közkinccsé hirdetni. Itt a pillanat, pótlom egy apró kétsorossal:

 

A sok szép képet nagyon köszönjük neked, Jadeye
Remélem nem hipnotizál meg túl sok jedi

 

Tehát csodáljátok meg a galériát itt, addigis keltendő a hangulatot a holnapi koncertre!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Jason Takes Budakeszi

 Gyorsjelentés az ámokfutás aktuális állásáról, a sarok mögül váratlanul. Arcunk alulról megvilágítva zseblámpával, meg minden. Péntek 13-a sorozatunk folytatódik, ezúttal a Budakeszi Pinceklubban (Budakeszi, Pátyi út 1.) csap le mindenki kedvenc hokimaszkos mókuskája. 22-es busz végállomásáról van ám szó, tehát a csapdába esés is garantált.
Semmiségszámba menő 400 Ft-os árért annyi rettegést és félelmet élhettek át, amennyit csak szeretnétek. De pl hallgathattok zenét is. A meghívást a Mongun Triónak köszönhetjük nem mellesleg. Ja, és ha az időpont nem lenne sejthető (gondolom nem nagyon, mert soha nem kapok válaszokat a mindenféle csodálatos fejtörőre amit meg-meg jelenik), március 13, péntek, este 9. 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Villámposzt - silex kalandra kelt és nem fél megosztani

Kicsit személyesélményebbféle lesz ez, mint amúgy szokott lenni, viszont hamár Amszterdamban csapódik most a téma, érezzétek át ti is, mi van. Napi 2-3, villám, követős, mint a felvételnél, ezáltal ugyanott. Tehát silex kalandjai itt: http://csacsa.hu/messzevan . Lesz zene, lesz szakma, lesz okosság.

Amen

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Önkéntes dalolva #2

Mélyen Tisztelt Nagyérdemű!

 
Boldogságtól eltelve szereténk megtisztelő tudomásukra hozni, hogy az Úr 2009. évének február havában, egészen pontosan 28-án, este 8 órától a Rézmál Kávézóban (Budapest, II. ker, Marczibányi tér 5/a) megrendezésre kerül az Otthon áruház és a Madagaszkár messze van zenekarok közös jótékonysági zenés estje a Közép-Európai Önkéntes Egyesület szervezésében. 
 
Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben!
 
A program teljes bevételét a partiumi árvaházak javára ajánljuk.
 
Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere!
 
Úgyismint:
 
 • muzsika a padlószőnyegről
 • muzsika a rocksztárság megpróbáltatásairól
 • tombola értékes nyereményekkel
 • sör
 • bor
 • pálinka
 • pogácsa
 • társaság
 • tánc
 • mulatság
 
Belépőt mindenki az igényeihez mérten választhat a helyszínen, lesz gyalogos 500 Ft-ért, nyerniakarós 700 Ft-ért, valamint segíteniakarós 1000+ Ft-ért.
 
Örömmel várás, szívesen látás. Ezek vannak.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Paraskavedekatriaphobia

Pánik, félelem, nyugtalanság, parázató háttérzene a ködben. Valahol a távolban egy színesbőrű próbálja visszahelyezni frissen kiontott beleit. Ő volt az első áldozat. Már csak öten vannak. Mindenki a saját bőrét próbálja menteni, a többiekkel nem törődve. Persze mi már tudjuk, hogy a szőke diáklány fog megemenekülni.

 

Persze sokkal eredményesebbek lettek volna, ha tudják, hogyan keljenek át egy szobán, tele alvó szörnyekkel. Ez, és egyéb hasznos információk is megtudhatók egy önfeledt (ráadásul csak a feltétlenül szükséges horrorelemekkel tűzdelt) koncert során.

 

Node mit is kell tudni erről a koncertről? A helyszín a Művészbázis lesz (Budapest, VI. Városligeti fasor 44.), az időpont 2009 február 13 (péntek) este 9, belépő az nem lesz. Ellenben az első 15 érkező kap ajándéksört. Stresszoldás gyanánt. Valamint szórakoztatni fog még a 3 senor is. És az nekünk nagyon jó lesz. Mindenkinek, aki ott lesz. És igazából nem kell félni, nem lesz nálunk se hentesbárd, se láncfűrész. Benzines biztos nem.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Sikeraratás

Nos tehát az előző posztban feltett kérdésre a rengeteg válasz beérkezte ellenére megmondjuk a tutit. Aki számot vet, sikert arat. Helyes válasz nem érkezett, ellenben Kyriel elfogadhatóan közel volt, meg elfogultság, szóval ő kap vilmost vagy ekvivalenst. Gratulálunk!
 
És akkor a beigért jővőkép, nézzük miféle jókat is tervez a Madagaszkár messze van zenekar a következő évre:
 
1. Koncertek
 
Meglepő, mi? Szóval lesznek mindenféle fellépéseink, remélhetőleg minél több helyen. Tutikat még nem nagyon tudunk mondani, de fesztiválok, tehetségkutatók, klubestek várhatóak, ha minden jól megy, nem csak a közigazgatási határon belül. Valamint olyanokkal is, akikkel még nem. Erről hamarosan és folyamatosan több.
 
2. Új számok
 
Vannak készülőben, mert hát vetni kell. Meglebegtetvén néhány címet, csak hogy az izgalom fokozódjon: Ami a dolga, NASA-reklám, Verebek a jegenyefán. Ezek persze munkacímek, a változtatás jogát fenntartjuk, mert kihasználunk minden hirtelen szembekerülő szálkát és ötletet.
 
3. Felvétel
 
Ha igaz, még idén meg szándékozzuk alkotni a zenekar által jegyzett első EP-t, egyelőre Négy évszak munkacímmel. Ezen felül várható egy koncertfelvétel még tavalyról, rádiójátékkal tűzdelve.
 
4. Madagaszkár benne van
 
Titokban suttogom csak, alakulófélben egy úgynevezett side project. Sok minden lesz benne, nem is pont Madagaszkár, bár mint a címből sejteni lehet, benne lesz. 
 
Na hát végülis csak ennyi a tervhalmaz, reméljük azért össze is jön belőle valami. Mármint mérne, de azért mégiscsak. Rendszeres visszalátogatás, esetleg kommentekben közölt reménykinyilatkozatás természetesen örömmel fogadott.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Számvetés

Szokták, betagozódunk, mérne. Egy év, mi alatt történtek dolgok, és egy, ami alatt fognak. Lássuk hát először azt, ami tavaly alakult a zenekar életében! Úgy vélem, a szubjektív toplista, érzelmileg túlfűtött felhangokkal telítve épp megfelelő lesz az idei (vagy tavalyi? vagy hogy van ez ilyenkor?) trendeknek. Tehát akkor büszkén nektek, a Madagaszkár messze van zenekar tavalyi top 5 eseménye, a dolgokat fokozandó fordított sorrendben:

5. Beleszerettem az ördögrájába

Némiképp személyes kiélés, szerelmes dal, ahogy mi csináljuk. Szívbemarkoló, talpalávaló. Dalszöveg erre, muzikális élmény az eljövendő koncerteken, együtt üvölteni ér.

4. Törölközőnap

Igen, végre méltó módon ültük (álltuk, táncoltuk, ittuk) meg eme nemes emléknapot, mely május 25-én történik. Volt zenebona, volt törölköző, sőt még testfestéssel is ékesítettük a napot. Mindenkinek kösz a halakat!

3. Regnum sziget

Az első fesztiválfellépésünk. Kora délutáni altatódalok és dob mellé ömleszett sör jellemezte ezt a fényes, meleg nyári napot a zenekar életében. Ettünk hotdogot is, bár az tiltott. Ráadásul egy éjfélre megbeszélt találkozó mindig érdekes hangulatokat szül. Műmenyét főnöke meg a szomszéd lovardából figyelt minket. Innen is üzenném: a pénzügyi válságért mégegyszer bocs, legközelebb jobban figyelünk. Az eseményről néhány fotó, köztük mi is eldugva erre.

2. Fringe - különdíj - Főbejárat

Nyár elején két koncertecske egy nap alatt, szolid képregénybörze közé ékelve. Kell ennél több? Nyilván igen, mert különben ez állna az első helyen. De nem sokkal. Ráadásul nyertünk csodálatos különdíjat is, aminek örömére felléptünk Budapest szívcsakrájában, a metrók találkozási pontjánál. Vizuális beszámoló a szívcsakráról itt, textuális a győzelemhez vezető útról pedig itt található.

1. GCPTTNY

Hát igen, megalkottuk a második demót. Nem elég, hogy mélyművészi magasságokba röpítünk vele minden kedves hallgatót, még népművelünk is. A szleng igencsak értékes része kultúránknak, ezért bizonyos alapszavakat minden áron terjeszteni kell a lehető legszélesebb körben. Mert mindenki GCPTTNY!

Bónusz:

Továbbra is eltökélt szándékom, hogy rávegyek mindenkit a gondolkodásra. Most egy egyszerű aránypárral próbálkozom: Tegyük fel, hogy aki szelet vet, vihar arat. Akkor mit arat az, aki számot vet? Az első sikeres beküldő kap egy vilmost és egy Vilmost. Válaszokat itt kommentben, megtalálunk.

Legközelebb előre tekintünk, becsszó.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Minden kedves hölgyolvasónknak

 boldog karácsonyt és **khmm** sikerekben gazdag új évet kíván a Madagaszkár messze van zenekar! Ezen kívül még azt szeretném mondani, hogy:

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Ég a gyertyán

A Boldogkarácsonyt jegyében közös gyertyagyújtási alkalom születésnapi koncertünk során. Az esemény bekövetkeztének igen komoly valószínűsége (ha lesz világ, lesz Fészek, lesz VII. Kertész utca 36., akkor meg fog történni) tartsa bennetek a lelket december 23-áig! Nem sokkal este 8 után ugyanis közös ünneplés, zenei ön-, és közmegajándékozás várható. Meglepinek lesz még Just 'Cause is. Hogy miért? Na vajon.

 
Természetesen a szokásos paraméterek várhatóak, miszerint: zene, sör, társaság, Vilmos. Igény szerint kariajiba kitűzőt is örömmel adunk.
 
Az egész időzítésben van természetesen egy népnevelő szándékoltság is. Nem tanácsolt utolsó pillanatra hagyni az ajándékvásárlást, hiszen embertelenül hosszabb sorokat kell kiállni bárhol. Aztán persze van végső lehetőség. Ha úgy alakulna, hogy már csak egy ajándék hiányzik a lista teljes kitöltéséhez, az nálunk pótolható lesz a fantasztikus GCPTTNY egy - kérésre dedikált - példányának köszönhetően.
 
Tehát mindenkit várunk nagyon nagy szeretettel, valamint addig is örömteli karácsonyi készülődést, egymás sarkán taposást és ajándéklatolgatást kívánunk!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Bagdadban

Ma nagy nap van. Csak tessék! Csak tessék! Erre-erre! Bátran, hölgyeim és uraim! Bátran, közelebb! Az új felvétel végre elérhető szőröstül-bőröstül! A szokásos csináld magad formában. Előszöris a borító:

Aztán a maguk a dalok:

Bősz kattintgatást, élvezetteljes hallgatást, zúgó-búgó cd-írást és nyomtatást kívánunk a kedves egybegyülteknek!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

LIVE-VII-RS9-DC12-2100-88FE-MMV14

Tetszőleges programhoz kipróbálható a fenti szériaszám, de ez eredményt nem feltétlenül fog okozni. Dekódolás viszont jár nektek, mert a gondolkodós dolgokhoz egyelőre túl kevés megfejtés érkezett, hogy úgy érezzem, megy magától is. Tehát:

 • LIVE - élő koncert lesz, jujjdejó, el kell menni
 • VII - hetedik kerület
 • RS9 - az RS9-ben (Rumbach Sebestyén utca 9)
 • DC12 - december 12-én, pénteken
 • 2100 - este 9-kor
 • 88FE - a Végtelen is fellép, sőt nekik köszi a meghívódásunkat
 • MMV14 - a tizennegyedik Madagaszkár messze van koncert lesz ez, jujjdejó, pláne el kell menni

Ezen felül csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy ingyér' van

[UPDATE:] plakát túlnan:

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Idegvégződésbizerga

Mesélek még egy kicsit, hogy ne teljen eseménytelenül. Az ingerszegénység a szem kihúzásához és visszapöccintgetéséhez vezethet. Legalábbis valaki egyszer azt mondta. És azt nem szeretném látni, mert hidegrázós.
 
Szóval tehát hirdetek.
 
Első pont: 
tarrram rararam nyilvánosságra hozódik az új demó tracklistje:
 
 1. Homlokarcú lány
 2. Rocksztár
 3. Metró
Második pont:
Lesz koncert demóbemutató céljából. Ezt már mondtam, csak emlékeztetek. Röviden, tömören: november 14 (péntek), este 9, Gutenberg halott is, főbejáratban. Hosszabban meg itt.
 
Harmadik pont:
A demó is meg fog jelenni, tényleg, hamarosan. Reményeink szerint valamikor a jövő héten. Ezzel összefüggésben lesz némi látványalapú meglepi is, de ez legyen meglepi.
 
Negyedik pont:

Biológus-szakértő ismerőseink ráébresztése folyományaként bemutatok nektek egy képet egy igen furcsa verébről, bármilyen szakértői hozzászólást örömmel fogadunk a témában. Íme: 

Ötödik pont:
Nyelvész-szakértőnk, aki purifikálás ügyben specializálódot, azt az advíziót kommunikálta felénk, hogy az innovativitás helyett inkább az újítást, vagy a fejlesztés-élményt használjuk hétköznapi konverzációinkban való participálásaink során.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!